Nem sokkal azután, hogy megszűnt a Qatar Airways által üzemeltetett Budapest-Zágráb között közlekedő járat, lehetséges, hogy egy új légitársaság lép be a megüresedett viszonylatra. A sokadik halasztás után talán áprilisban útjára induló Air Croatia a hónap második napjától heti három alkalommal készül a két főváros között repülni.

Egy ilyen repülőgéppel szeretné teljesíteni a járatokat a légitársaság.(Fotó: Rimóczi Roland - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Egy ilyen repülőgéppel szeretné teljesíteni a járatokat a légitársaság.(Fotó: Rimóczi Roland – AIRportal.hu)

A légitársaság megkeresésünkre megerősítette a korábbi híreszteléseket, melyek alapján a járatok április elejétől fogják összekötni Zágrábot Budapesttel egy, az Air Estonia-tól bérelt Embraer 170-es géppel.

Az Air Croatia jelenleg az észt fuvarozó IATA kódját használja, melynek alapján arra lehet következtetni, hogy egyelőre még nem rendelkeznek sem IATA, sem pedig ICAO azonosítókkal.

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a légitársaság a legutolsó módosítás után 2015. március elsején kívánta volna megkezdeni a működést, erre viszont ismeretlen okokból kifolyólag nem került sor. A késedelemet hivatalos közleményben sem magyarázták.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Képernyőfotó az Air Croatia honlapjáról, rajta bekarikázva a Budapestet is hirdető ablak. (Forrás: aircroatia.eu) | © AIRportal.hu

Képernyőfotó az Air Croatia honlapjáról, rajta bekarikázva a Budapestet is hirdető ablak. (Forrás: aircroatia.eu)

Decemberi cikkünkben még arról számoltunk be, hogy a jegyértékesítés 69€-s áron megkezdődött, viszont amennyiben most nézelődünk jegyek iránt, már csak 99€-s árakkal találkozhatunk egy irányba, de retúr út vásárlása esetén sem kapható kedvezmény, hanem a dupla árat kell megfizetni. Az, hogy ez az összeg magában foglalja-e a feladott csomag díját, egyelőre nem derül ki a honlapról, még a foglalás során sem.

Az egyetlen lízingelt Embraer E-170-es repülőgépet számláló flotta az indulás után előreláthatólag Budapestre, Milánóba, Rómába, és Prágába fog majd közlekedni, amennyiben persze egyáltalán megkezdi az üzemelést az új horvát fuvarozó.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!