2016. áprilisban 82%-kal többen, mintegy 22 180-an használták Magyarország második legnagyobb és a régió egyik legdinamikusabban fejlődő repülőterét, a Debrecen Airportot.

Forrás: Lufthansa | © AIRportal.hu

Forrás: Lufthansa

Az első négyhavi utasforgalom is több mint a duplájára nőtt a tavalyi év azonos időszakhoz képest. Ez az eredmény egy újabb siker és rekord is a Debrecen Airport és a magyarországi regionális repülőterek több évtizedes történelmében.

A vonzáskörzetből egyre többen választják a repülőteret, így a magyar, partiumi utasok mellett egyre gyakrabban érkeznek utasok Kárpátaljáról is hiszen 2015. decembere óta már az Egyesült Királyság, Franciaország, Belgium, Hollandia, Olaszország és Svédországgal is van közvetlen légi összeköttetése Debrecennek.

Az új járatokkal nap mint nap jelentősen fejlődik a beutazó turizmus és hozzájárul az idegenforgalom dinamikus fejlődéséhez mind Debrecenben mind a kelet-magyarországi és határon túli régiókban egyaránt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az áprilisi hónap további fejlődést hozott a menetrend szerinti járatokat illetően a Debrecen Airportról, hiszen 2016. április 11. óta a Lufthansa City Line is járatot indított Debrecenbe Münchenből heti 3 alkalommal.

A nyári szezonban charterjáratok állnak az utasaink rendelkezésére és ezekkel Törökországba, Észak-Ciprusra, Bulgáriába és három görög meseszép szigetre, Krétára. Korfura és Zakyntosra is repülhetünk. Erfurtból, Lipcséből és Drezdából pedig német turisták érkeznek charterjáratokkal Debrecenbe és a régióba.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!