Április elejétől bővíti európai útvonalhálózatát az Air Moldova. A régi-új célállomás ezúttal Bécs Schwechat repülőtere lesz, ahova majd heti háromszor közlekedik a moldáv légitársaság.

A Kisinyov-Bécs-Kisinyov járat menetrendje (helyi idő szerint)

Hétfői és szerdai napokon:
Indulás Kisinyovból: 13:50
Érkezés Bécsbe: 14:30
Indulás Bécsből: 15:20
Érkezés Kisinyovba: 17:50

Pénteki napokon:
Indulás Kisinyovból: 14:20
Érkezés Bécsbe: 15:00
Indulás Bécsből: 15:50
Érkezés Kisinyovba: 18:20

Újabb nemzeti fuvarozó fogja színesíteni a bécsi repülőtér forgalmát 2015. április 10-től, ugyanis azon a napon fog megérkezni az Air Moldova első járata Kisinyovból. A vállalat, mely január 9-én ünnepelte fennállásának 22. évfordulóját, hétfőn, szerdán, valamint pénteken fog közlekedeni a két főváros között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Air Moldova tájékoztatása alapján az útvonalon a brazil gyártmányú Embraer E-190-es utasszállítók fognak szolgálatot teljesíteni, melyek két osztályos elrendezésben összesen 114 utast tudnak egyszerre a fedélzetükre venni.

A légitársaság nem először fog üzemelni ezen az útvonalon, mivel már 2011-ben is heti kettő alkalommal közlekedtetett járatokat a két főváros között, sőt a Schwechat repülőtér rezidens légitársaságával, az Austrian Airlines-szal is code-share egyezményt kötött, így biztosítva a könnyű és gyors eljutást Amszterdamba, valamint Prágába.

Az együttműködés viszont nem tartott sokáig, így az Air Moldova gépei egy időre eltűntek Bécsből, de ez idén tavasztól újból változni fog.

Az Air Moldova flottájában 2 darab E-190-es teljesít szolgálatot. (Fotó: Bodorics Tamás - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az Air Moldova flottájában 2 darab E-190-es teljesít szolgálatot. (Fotó: Bodorics Tamás – AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!