Arculatot frissít az Air New Zealand. A repülőgéptörzsön új betűtípusra, a vezérsíkon pedig fekete színre vált a szigetország nemzeti légitársasága – jelentette be Rob Fyfe vezérigazgató.

Új arculati elemeket vezet be a jövő évtől az Air New Zealand. A Star Alliance szövetséghez tartozó légitársaság továbbra is megtartja jellegzetes, a vezérsíkon elhelyezett Koru szimbólumát, de az alap, amelyen az elhelyezésre kerül az eddigi kékesről feketére vált. Az új-zélandiak logót is változtatnak, amely a repülőgépek törzsén elhelyezett nagyméretű Air New Zealand feliratot illeti. A cégnév nemcsak, hogy új betűtípust, hanem új színt is kap, amely igazodik a vezérsíkhoz és szintén feketére vált.

A „black design” sikertörténete tavaly vette kezdetét, amikor a vadonatúj Boeing 777-300ER típusú repülőgépét az Air New Zealand az All Blacks rögbi csapatot támogató kampányának keretében exkluzív, fekete festésbe öltöztette. A fekete óriásgép (ZK-OKQ) hatalmas sikert aratott és a légitársaság úgy döntött, hogy teljes arculatát, így többi repülőgépét is részben ahhoz a festéshez igazítja. Az új festés 2013-tól jelenik meg az újonnan átvett gépeken.

Az új arculatot a Designworks és Kris Sowersby közösen tervezték. A neves designer szerint az Air New Zealand logója lényegében változatlan maradt az elmúlt 20 évben, miközben a légitársaság viszont jelentős változásokon esett át, ezért kihívás volt számára egy olyan új betűtípust tervezni, amely megőrzi a korábban hitelessé vált főbb arculati elemeket, de mégis újfajta lendületet, modernitást hordoz magával.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!