Frissített arculattal áll elő a KLM Royal Dutch Airlines, amely regionális leányvállalatának, a KLM Cityhopper legújabb Embraer E-190-es típusán mutatja be elsőként az új, a légitársaság szerint a mai gépekhez jobban illő festésmintáját.

Ma veszi át az amszterdami Schiphol repülőtéren a KLM Cityhopper a flottájának legújabb, egyenesen a brazíliai Embraer gyárból érkező E-Jet 190-es típusát (PH-EXD), amely azon túlmenően, hogy vadonatúj, külsőségeiben is egy új stíluskorszakot, a holland légitársaság frissített festésmintáját mutatja be teljes valójában.


A KLM koncepciója szerint az újabb, modern utasgépek sok esetben hasonló orr kialakítással és kontúrokkal bírnak, ezért úgy ítélték meg, hogy ideje hozzájuk igazítani a légitársaság egyébként igen látványos és sokak által kedvelt festését. A jól bevált alapok, a színskála tehát megmarad, de a rajzolatot újratervezték, amely a bejelentés szerint az Embraerek mellett a Fokker 70-esekre is felkerül.

Ez lesz a flotta Dreamlinereinek festése is

A leglátványosabban azonban minden bizonnyal a holland légitársaságnál 2015 októberétől bevezetésre kerülő Boeing 787-9 Dreamlieneren fog mutatni az újdonsült minta, nemcsak a gép jóval nagyobb méreteinél fogva, hanem azért is, mert nem lehet nem észrevenni, hogy a törzsön végigfutó, a két szín-területet egymástól elválasztó hullámvonal-elemmel rokonságot állít az amerikai repülőgépgyár aktuális “házi” festésmintájával, amely éppen a hosszított törzsű Dreamlineren debütált a nagyközönség számára, tavaly júliusban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 787-9-es Dreamliner prototípusán bemutatott új Boeing festésminta. (Fotó: Boeing Company)


Az Air France – KLM csoport eredetileg 2011 decemberében kötött vásárlási előszerződést Boeing 787-9-esekre, amelyet aztán 2012 januárjában véglegesített is. Ennek értelmében 25 darab gépre jelentettek be fix igényt.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!