Az európai előírásoknál sokkal szigorúbbakat vezet be a Qatar Airways, a légitársaság járatain ugyanis a maszk mellett arcpajzsot is kötelező lesz hordani az utasoknak.

A katari légitársaság a honlapján indokolás nélkül közölte, hogy tovább szigorította a fedélzeten tartózkodás feltételeit, így a légiutas-kísérők mellett a turista osztályú utasoknak is kötelezővé teszik az arcvédő plexipajzs használatát, de emellett a maszkokat is hordani kell. Ez alól a 2 év alatti gyerekek jelentenek csak kivételt.

Az üzleti osztályú utasok esetében a fedélzet kialakítása miatt (az ülések távolabb vannak egymástól) a maszk és pajzs használata csak javasolt, de nem kötelező.

Ezeket az eszközöket a Qatar Airways biztosítja az utasok számára, az eldobható pajzsból kétféle méret áll rendelkezésre. A Hamad Nemzetközi Repülőtérről indulók az utasfelvételi pultnál, más repülőtereken a beszállításnál kapják meg a csomagot.

Forrás: Qatar Airways

A fedélzeten egy másik készletben találják majd az utasok az egyszer használatos maszkot, kesztyűket, és alkoholtartalmú fertőtlenítőt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az üzleti osztályú utasok ezen felül egy 75 ml-es fertőtlenítő gélt is kapnak.

A Qatar Airways emellett új, szintén egyszer használatos ruhát biztosít a légiutas-kísérőinek, amelyet az egyenruha fölött kell hordani.

Akbar Al-Baker vezérigazgató szerint a koronvírus-járványban az utasok biztonsága az elsődleges, az új intézkedéssel szeretnék biztosítani, hogy egészségesen juthassanak el úti céljukhoz.

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) az Európa Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) közös állásfoglalásában a pajzs és maszk együttes használatát nem javasolta.