A koronavírus-járvány miatt leállított, nem túl öreg 767-eseinek tartósabb átalakításával áruszállító részleget hoz létre a kazah Air Astana.

Az első, átalakítás alatt álló 767-es (Fotó: Air Astana)

A Flightglobal értesülése szerint három átalakított Boeing 767-300ER típusú gépével és Air Astana Cargo néven nemzetközi áruszállító részleget hoz létre a kazah légitársaság.

Az ülések, konyhák és mosdók kiszerelését már meg is kezdték a vállalat Almatiban lévő karbantartóbázisán.

A koronavírus-járvány elleni védekezés támogatására, több más légitársasághoz hasonlóan a kazah fuvarozó is módosította utasszállító változatú 767-eseit, hogy azok képesek legyenek egészségügyi felszerelések szállítására.

Az Air Astana a tervek szerint a kisebb átalakítások után a teljesen áruszállító változattá konvertálásról július végéig dönt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A második repülőgép július folyamán kerül a technikai részleghez, a harmadik ütemezéséről pedig még nincs döntés. Mindhárom repülőgép a társaság tulajdonában van és viszonylag fiatal, mindössze 6-7 éves.

A részleg elindítását ösztönözte, hogy az utóbbi időben megnövekedett az igény a légiáru-szállításra. A lépéssel az Air Astana nagyobb kapacitást és rugalmasabb feltételeket biztosíthat ügyfelei részére.