Új márkanév alatt egységesíti leánycégeit az ír ASL Aviation Group, mely tavaly felvásárolta a Farnair Hungary légitársaságot is tulajdonló svájci Farnair Europe csoportot. Az új, egységes ASL Airlines márkanév létrehozása a cégcsoport által kitűzött, az utas- és áruszállítási szegmensben megcélzott folyamatos növekedési stratégia részeként jön létre. A csoport nem csak a márkanevet, hanem a cégcsoport irányítását is központosítja, két üzletág irányítása alá vonják az összes operációt.

A Farnair Hungary Boeing 737-es repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Farnair Hungary Boeing 737-es repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

A csoport által tulajdonolt összes európai leánycég – melyek Írországban, Franciaországban, Svájcban és Magyarországon működnek – átnevezésre kerül.

Az ír Air Contractors-ból ASL Airlines Ireland, a francia Europe Airpost-ból ASL Airlines France, a Farnair Switzerland-ból ASL Airlines Switzerland és a Farnair Hungary-ból ASL Airlines Hungary lesz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A csoporthoz tartozó légitársaságok javarészt a nagy expressz csomagküldő integrátor cégek (pl. DHL, TNT, UPS) egyes útvonalait repülik a Európán belül alvállalkozói szerződések – ún. ACMI megállapodások – keretében.

A cégcsoport irányítási struktúráját is egységesítik

 | © AIRportal.hu

Az új festés egy 737-es gépen és az ASL Csoport logója. (Forrás: ASL Group) | © AIRportal.hu

Az új festés egy 737-es gépen és az ASL Csoport logója. (Forrás: ASL Group)

Az ASL Csoport székhelye és vállalati központja Dublinban marad és a csoport vezérigazgatói feladatait a továbbiakban is Hugh Flynn látja el.

Az ASL Csoporthoz tartozó légitársaságok összesen körülbelül 100 darab repülőgépet üzemeltetnek, melyből 75 darab Európában repül, ezekből néhány nem saját, hanem a szerződött partnerek festésében üzemel.

Az ASL Csoport a jövőben két üzletágban egységesíti működését, az egyik az európai légitársaságokat fogja majd össze, a másik divízió a világ egyéb részein birtokolt érdekeltségeket és a lízing üzletágat irányítja majd.

Az európai légitársaságokat irányító üzletág vezetésével Colin Grant-et, az Air Contractors jelenlegi vezérigazgatóját bízta meg a cég, a divízió irányítását Dublinból látják majd el. A másik üzletág vezetését Dave Andrew, a Safair jelenlegi vezérigazgatója látja majd el.

Növekedés, megnövelt rugalmasság

Az ASL új stratégiájának keretében a cégcsoport célja, hogy tovább erősítse pozícióit a csomagküldő cégek számára nyújtott szolgáltatások területén, az utas- és a postai küldemény-szállítási szegmensekben Európában. Ezen túl az ASL globális jelenlétét is erősíteni kívánja a dél-afrikai Safair, a thaiföldi K-Mile és az indiai QuikJet légitársaságokban tulajdonolt részesedésein keresztül. Az ASL múlt héten jelentette be, hogy az indiai QuikJet légitársaságban 72,6%-ra növelte a tulajdoni hányadát.

“A szándékunk, mely szerint egy erős és egységes márkát akarunk építeni, fontos szerepet fog játszani abban, hogy elérjük a kitűzött vállalati céljainkat, valamint tükrözze a társaságunk által képviselt értékeket. Az erős és egységes márkanév és arculat lényegesen megkönnyíti számunkra, hogy az egyes országok közt az ügyfeleink igényeinek megfelelően használjuk a flottánkat és ez a megnövelt rugalmasság és javuló versenyképesség képessé tesz arra minket, hogy növekedjünk.” – idézi Hugh Flynn vezérigazgatót az Air Cargo News cikke.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!