Megérkezett Asunciónba az első AeroLap repülőgép. Az újonnan felállított paraguayi légitársaság első Boeing 767-300ER típusát Kansas Cityből repülték át a Silvio Pettirossi nemzetközi repülőtérre. Egyelőre azonban ott is marad, a társaság hatósági engedélyekre vár.

Az AeroLap, mint Paraguay új nemzeti légitársasága elsődlegesen az Asunción és Madrid közötti közvetlen légihidat szeretné újrateremteni menetrendszerű járataival, amelyek hetente háromszor közlekednének a két főváros között.

A korábbi tervek alapján az AeroLap már a nyár folyamán, június-júliusban megkezdte volna járatainak üzemeltetését, most a társaság saját közlése szerint viszont szeptember-októberi startra lehet számítani, ekkorra lehetnek meg ugyanis a szükséges engedélyek. Ezzel szemben a paraguayi légügyi hatóság (DINAC) szerint az eljárás még koránt sincs befejezve.


Az üzemszerű működés megkezdése inkább tehát az év vége felé, decemberre várható reálisan. Az AeroLap alapítói addig is igyekeznek tárgyalásokat folytatni az ország idegenforgalmi hivatalával, valamint a legnagyobb utazásszervezőkkel, hogy előkészítsék a várva-várt indulást.

Az AeroLap összesen két repülőgéppel, két darab Boeing 767-300ER típussal tervezi felállítani flottáját. Az elsőről, amely május 29-én teljes festésben érkezett meg Asunciónba annyit tudni, hogy jelenleg N254MY lajstromot visel, előzőleg az ausztrál Qantas üzemeltette, tulajdonosa pedig az amerikai KMW Leasing.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég vezérigazgatójának előzőleg tett nyilatkozatából kiderült az is, hogy a B-767-eseiket 244 üléses fedélzeti konfigurációban szeretnék működtetni.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!