Egy részben elkészült, a közlekedésnek még át nem adott futópályára szállt le az Ural Airlines Airbus A320-asa Ulan-Udéban. 

A Flightglobal az orosz hatóságoktól kapott információkra hivatkozva azt írta, hogy az elsődleges információk szerint a VQ-BGJ lajstromú, adatbázisok szerint 13 éves Airbus A320-as a U6105-ös járattal Moszkvából indult és eredetileg a 220 kilométerre lévő Irkutszkban szeretett volna leszállni, de ott a sűrű köd miatti 300 méter alá csökkenő látótávolság miatt ezt meg sem próbálták.

A pilóták egy órát várakoztak a légtérben, majd a kitérő repülőtéren való landolás mellett döntöttek. Ulan-Udéban bár felhős volt az idő, de a látótávolsággal nem voltak gondok.

Forrás: Flightradar24.com

A személyzet megkapta a leszállási engedélyt a légiforgalmi irányítóktól a 26-os jelű pályára, de a géppel végül az ezzel párhuzamosan futó, 180 méterrel odébb lévő, még építés alatt álló futópályán landoltak este 20.42-kor.

A hatóság szerint a futópálya építéséről a pilótákat hivatalos értesítőben (NOTAM) és tájékoztatták. A futópályán a kopófelület is elkészült, de még hátravolt a világító berendezések három napos próbája, illetve a felfestések ellenőrzése.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A gép fedélzetén 161 utas tartózkodott, senki nem sérült meg.