Ezeregyszázadik 777-es típusát adta át a Boeing repülőgépgyár. A vadonatúj szélestörzsű gép az Etihad Airways teherszállító üzletágának flottájába kerül, tehát egy B-777F típusváltozatról van szó.

Folyamatosan kúszik felfelé a Boeing népszerű kéthajtóműves típusának gyártási darabszáma. A Boeing tavaly márciusban ünnepelte az ezredik 777-es elkészültét és most, a jelentős mérföldkőhöz képest kicsivel több mint egy évvel már az 1100. példány is átadásra került üzemeltetője számára.

Az ezeregyszázadik 777-es az Etihad Cargo flottáját erősíti. Az A6-DDC lajstromú vadonatúj Boeing 777F (Freighter) a harmadik ilyen típus az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársaságánál.


A Boeing 777-es 1995 júniusa óta van forgalomban. Azóta a nagyteljesítményű kereskedelmi célú repülőgépek kéthajtóműves kategóriájának vezetőjévé nőtte ki magát. Sikere még a gyártó legnagyobb típusának, a 747-8-asnak a sorsát is megpecsételte. Jelentős piaci részesedésre tett szert és sok korábbi 747-es üzemeltetőt hódított.

A típuscsalád új generációja már az előértékesítés fázisában van. A Boeing igazgatótanácsa lényegében jóváhagyta a programot. Az első B-777X forgalomba vezetését az évtized végére ígérik a gyáriak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!