Az Aer Lingus összesen három darab Boeing 757-es repülőgépet fog bérbe venni az Air Contractors cégtől, mely nem régen szerezte be a keskenytörzsű utasszállítókat annak érdekében, hogy azokat azonnal tovább is adhassa a nemzeti légitársaság részére.

A személyzet kiképzéséről sem kell az Aer Lingusnak gondoskodnia, hiszen „wet-lease” szerződés alapján az Air Contractors biztosítja a repülőgépek kiszolgáláshoz, valamint üzemeltetéséhez szükséges személyzetet is.

Az első példányt, az egyelőre még az OH-LBS lajstromjelet viselő 16 éves Boeing 757-est további két társa fogja követni. A gépek korábban kivétel nélkül a Finnair szolgálatában álltak, ahol elsősorban a finn turisták által leginkább kedvelt nyaraló desztinációkra szállítottak utasokat, de a menetrend szerinti forgalomban is gyakran részt vettek. Néhány éve a budapesti járatot is számos alkalommal ezzel a típussal teljesítette a finn légifuvarozó.

Az Aer Lingus a hamarosan kiegészülő flottát Shannon és olyan amerikai városok között fogja közlekedtetni, mint Boston vagy New York. A Boeing-ek érkezésével szinte feleslegessé is válik a jelenleg shannoni repülőtéren szolgálatot teljesítő Airbus A330-as, így egyes híresztelések szerint a nemzeti légitársaság nem sokára újra megnyithatja a Dublin – San Francisco viszonylatot.

Fotó: Matt Varley
Forrás: Skyliner

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!