Átvette első Boeing 787 Dreamlinerét az United, amely az Amerikai Egyesült Államokban elsőként állítja forgalomba az új generációs, kompozit anyagokból készülő szélestörzsű típust.

Jeles dátum ezentúl 2012. szeptember 22-e az Egyesült Államok repüléstörténetében, mivel amerikai légitársaság, az United személyében aznap vette át első Boeing 787 típusú utasszállító repülőgépét.

Az United összesen 50 darab Dreamlinert rendelt az amerikai repülőgépgyártól, ezek szállítása múlt szombaton vette kezdetét, az erről szóló bejelentést azonban csak a mai napon tette meg a gyártó, illetőleg a légitársaság.

Az United háromosztályos elrendezésben, összesen 219 utas szállítására alkalmasan székezteti be Boeing 787-8-asait, amelyek meghajtásáról a General Electric GEnx-1B hajtóművei gondoskodnak.


Az elsőként átvett, N20904 lajstromú gép még ezen a héten megkezdi egy hónapos gyakorló szolgálatát az United teljes értékű FFS (Full Flight Simulator) szimulátorral is rendelkező houstoni kiképző bázisán annak érdekében, hogy mihamarabb menetrendszerű szolgálatba állhasson.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A vállalat közlése szerint a Boeing 787-esek elsősorban Afrikába, Ázsiába és Európába irányuló nemzetközi járatokon fognak szolgálni, de ezek bevezetését megelőzően, az idei évben egy hónapon át – feltételezhetően a személyzet kiképzése és éles gyakorlatszerzése érdekében – amerikai belföldi járatokon közlekedtetik a típust.

Az első amerikai Dreamliner (Fotó: Boeing Company)

Bár a 787-es program komoly csúszásokat szenvedett a szállítások immár felgyorsulni látszanak, mivel az United flottája a tervek szerint még az idén további 4 darab 8-as szériájú Dreamlinerrel fog gazdagodni.

A legelső United 787-es november 4-én kezdi meg utasszállító szolgálatát. A típuspremier Houston és Chicago között lesz, különben pedig Houston és a légitársaság további amerikai (belföldi) célállomásai között fog közlekedni. Nemzetközi forgalomba decemberben állítják a gépet: az első járat 4-én indul Amszterdamba.

Az United különleges, többi típusától eltérő festéssel fogja üzemeltetni 787-eseit. A gépek törzsét teljes hosszban, oldalt végigfutó, a típus házi Dreamliner festését idéző arany színű szalaggal díszítik.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!