A Jet2.com low-cost légitársaság szeptember 18-án ünnepelte legújabb kiképző központjának átadását Bradfordban, mely város repülőtere egyben a vállalat legnagyobb bázisa az Egyesült Királyságban.

A körülbelül 9,5 millió fontos beruházás a cég további fejlődését szolgálja majd a jövőben, hiszen a már jelenleg a Jet2.com-nál repülő, továbbá a kiképzendő pilóták is kiválóan tudnak gyakorolni majd a központban, mindezt a legmodernebb körülmények között.

A létesítmény több tanteremmel van felszerelve, melyekben az elméleti oktatás zajlik, ezután következhet a gyakorlatszerzés, melyet a három darab Boeing szimulátor tesz lehetővé.

A légiutas-kísérők szintén ebben az épületben kerülnek kiképzésre, mivel számukra is több repülés közben előforduló eseményt szimulálni lehet a berendezett termek valamelyikében, de mint ahogyan a képen is látható, kialakításra került egy, a géptörzset modellező sarok is, ahol az utasok kimenekítését, vagy egyéb eljárásokat lehet gyakorolni.

A Jet2.com jelenleg 579 pilótát foglalkoztat, a légiutas-kísérők száma pedig 960 fő. A légitársaság az utánpótlásról is gondoskodik, így jelenleg 24 új kadét kiképzése van napirendben, akik már minden bizonnyal az új létesítményben folytathatják tanulmányaikat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új központ, amelyben szinte még a festék sem száradt meg. (Fotó: Jet2.com) | © AIRportal.hu

Az új központ, amelyben szinte még a festék sem száradt meg. (Fotó: Jet2.com)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!