Megnyitotta kapuit a Szuhoj Superjet Kiképző Központ, amely az új orosz regionális utasszállító repülőgépet üzemeltetők számára nyújt teljeskörű felkészítési és kiképzési programot.

Ünnepélyes keretek között, nagy médiaérdeklődéssel övezve megnyitották a Szuhoj Superjet kiképző központját, ahol az orosz fejlesztésű utasszállító repülőgépet üzemeltetők képeztethetik ki és készítethetik fel személyzetüket az SSJ 100-as kezelésére és működtetésére. A megnyitón az orosz kormány, repülési hatóságok, a típus fejlesztői, befektetői, valamint az üzemeltető légitársaságok is képviseltették magukat.

A moszkvai Zsukovszkij repülőtéren található létesítmény a kiképzés teljes skáláját felvonultató modern rendszerekkel van ellátva, így a pilótáktól, a légiutaskísérőkön át, egészen a technikusi személyzetig oktatásban és kiképzésben tudja részesíteni ügyfeleit a Szuhoj repülőgépgyár.

A pilóták és a műszaki személyzet kiképzését az Orosz Légügyi Hatóság jóváhagyásával kialakított átfogó szimulátor-program igénybevételével hajtják végre. A korszerű berendezéseknek köszönhetően a kiképző központ évente akár 180 pilóta és 250 fős technikusi szakember gárdát képes kiképzésben részesíteni 2012-től kezdődően.


V.Prisyazhnyuk President of SCAC, M.Pogosyan United Aircraft Corporation (UAC) President, C.Logli CEO of SuperJet, International, D.Manturov – Deputy Minister of the Ministry of Industry and Trade of the Russian Federation, V.Okulov – Deputy Minister of the Transport, G. Michielen – Thales Vice President (Fotó: Sukhoi)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

2011. november végéig bezárólag 38 pilótát és 93 technikust képeztek ki az eddigi rendszerek segítségével az Armavia, valamint az Aeroflot légitársaságok számára. Ezeknek a kurzusoknak még nem képezte részét az FFS, vagyis a Full Flight Simulator gyakorlat, az új kiképző központban azonban már ez a rendszer is rendelkezésre áll az oktatásban részt vevők számára.

A Szuhoj Superjet, vagy típusnevén SSJ 100-as egy sugárhajtású regionális utasszállító repülőgép, amely maximálisan 100 fő befogadására alkalmas. A típus első felszállását 2008. május 19-én teljesítette és az első üzemeltető 2011. április 19-én vehette át új repülőgépét. Jelenleg összesen négy darab Superjet áll szolgálatban két légitársaságnál, egy darab az örmény Armavianál, amely az első üzemeltetője a típusnak, és három darab az orosz nemzeti légitársaságnál, a Budapestre immáron Superjettel is közlekedő Aeroflotnál.

A SSJ-100-as alapváltozata 3048 km-es hatótávval, míg a megnövelt hatótávolságú verzió akár 4578 km-es távolságba is képes szállítani utasait maximálisan 0.81 Mach (kb. 860km/h) sebességgel. Nemrég, november 21-én pedig sikeres CAT IIIA kategóriájú leszállást hajtott végre a gyár tesztrepülőgépe, amely fontos értékesítési és biztonsági mérföldkövet jelentett a típus számára.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!