A Commercial Aircraft Corp. of China (COMAC) átadta az első kínai fejlesztésű és gyártású 90 utasférőhelyes regionális sugárhajtású repülőgépét, az ARJ21-est. A típus első üzemeltetője a kínai Chengdu Airlines, amely nem véletlen, hiszen a légitársaságban maga a repülőgépgyártó COMAC 48%-os tulajdonos.

Az ARJ21 (Fotó: COMAC) | © AIRportal.hu

Az ARJ21 (Fotó: COMAC)

A légitársaság összesen 30 darabot rendelt a típusból, melyből az első repülőgépet november 29-én vette át és további négy érkezik a flottába majd 2016-ban.

Az első kereskedelmi járatot várhatóan 2016. február végén teljesíti majd a típussal. Az első átadott ARJ21 típusú repülőgép a B-3321-s lajstromjellel repül majd.

A Chengdu Airlines az öt darab ARJ21-es repülőgépét a tervek szerint a regionális útvonalain veti majd be, Chengdu-ból többek közt Peking, Sanghaj, Guangzhou, Shenzhen városokba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság jelenleg kizárólag Airbus A320-asokból álló, húszgépes flottát üzemeltet, azonban nagyra törő terveik szerint 2023-ra már 120 gépet üzemeltetnek majd és 25 millió utast szállítanak.

A kínai COMAC repülőgépgyárnak összesen 278 darab ARJ21-es repülőgépre van jelenleg érvényes megrendelése, kizárólag kínai lízingcégek és légitársaságok részéről.

Videó az ARJ21-es típus első felszállásáról

Forrás: Youtube

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!