Az üzleti szektorban is hódító útjára indult az Airbus új szárnyvégi kiegészítője. Október közepén ugyanis átadásra került az első Sharkletes ACJ319-es magángép – tudatta a világgal egy fotón keresztül az európai repülőgépgyár.

A képen látható A319-es a külsőségeket tekintve első ránézésre megegyezik hagyományos utasszállító társával, amely több légitársaság flottájában is nap mint nap szeli az eget. Ez a gép, amely az Airbus Corporate Jet divíziójának terméke azonban egész más kategóriát képvisel.

Míg a légitársaságoknak szánt változat kétosztályos elrendezésben akár 124 utast is fedélzetére vehet, addig az ACJ kivitelben a megrendelők leginkább csak 10-20 fő szállítására alkalmas exkluzív kabinnal rendeztetik a be fedélzetet, amelyen igény szerint háló-, és fürdőszobát is ki lehet építeni.


Az új Sharklet szárnyvégek pedig, akárcsak a többi A320-as típuson itt is jótékonyan hatnak az üzemanyag fogyasztásra. Az ilyen gépek tulajdonosait viszont sokkal inkább érdekelheti az az előny, amely a hatótáv növekményben jelentkezik, mivel az Airbus opciós szárnyvégi kiegészítője révén az ACJ319-es mintegy 200 tengeri mérfölddel hosszabb útvonalakra repülhet.

A típus egyébként gyári adatok szerinti 11 000 km-es hatótáv teljesítménnyel bír, amely akár interkontinentális útvonalak teljesítését is lehetővé tesz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!