Március 25-től napi két járata közül az egyiket áthelyezi a China Airlines Los Angelesből Ontario-ba, a kaliforniai városi övezet keleti oldalára.

A nyári menetrend kezdetével napi kettő, eddig Tajpej és Los Angeles között közlekedő járata közül az egyik célállomását áthelyezi a China Airlines a kaliforniai városi övezet keleti oldalán található LA/Ontario nemzetközi repülőtérre.

A tajvani bázisú cég azzal indokolta döntését, hogy jobb elérést szeretne biztosítani járataihoz a helyi kínaiak számára, akik ebben a régióban élnek, az áthelyezéssel emellett javítják a tágabb értelemben vett Los Angeles elérhetőségét.

„Ontario repülőtere nemcsak a helyi kínai emberek, de a Los Angeles keleti részén élők számára összességében is remek lehetőség az utazásra”
– nyiltakozott a lépésről az ATW Online szerint a China Airlines.

Ez a járat a San Gabriel-völgyben fekvő Ontario repterének első közvetlen ázsiai kapcsolata. Kalifornia ezen területe kedvelt letelepedési helynek számít a Tajvanról és Kínából bevándorlók körében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új Tajpej – Ontario járatot a Los Angeles-i útvonalon megszokott, Boeing 777-300ER típusú repülőgépekkel szolgálja ki a légitársaság. Mivel nem új járatnyitásról, csak áthelyezésről van szó, a Los Angeles fő repterére (LAX) közlekedő járatok száma napi egyre mérséklődik.

A China Airlines teljesítménye eddig sem volt rossz a Tajpej – Los Angeles viszonylaton, napi két járat mellett a gépek átlagos töltöttségi szintje 70% körül mozgott, és amennyiben beválik a cég mostani stratégiája, ez az érték még tovább emelkedhet.

A China Airlines Boeing festést viselő 777-300ER gépe (Forrás: Boeing)