Magyarországi bővítést jelentett be a Ryanair, amely a 2015-ös nyári menetrenddel életbe lépően egy újabb célpontot tesz elérhetővé a hálózatában Budapestről. Ez Görögország fővárosa, Athén lesz, ahová heti négyszer közlekednek majd a társaság Boeingjei.

5 év múlva 200 darab ilyen Boeing 737-8 MAX repülőgéppel fog bővülni a flotta. Addig a jól megszokott Next Generation 737-800-asok repülnek a társaságnak. (Grafika: Boeing Company) | © AIRportal.hu

5 év múlva 200 darab ilyen Boeing 737-8 MAX repülőgéppel fog bővülni a flotta. Addig a jól megszokott Next Generation 737-800-asok repülnek a társaságnak. (Grafika: Boeing Company)

Klaudia Kałążna, a Ryanair Magyarországért is felelős értékesítési menedzsere budapesti sajtótájékoztatón jelentette be az új összeköttetést a két főváros között, mely március végétől a hét négy napján, hétfőn, szerdán, pénteken, valamint vasárnap fog közlekedni.

Az új viszonylat indulása mellett 86 heti járatra emelkedik a Budapestről üzemelő járatok száma, amelynek következtében a Ryanair napi összeköttetést fog biztosítani Brüsszel, Dublin, Milánó és Róma irányába, míg Londonba napi háromszor fognak repülni a kék-fehér Boeing 737-800-asok.

A légitársaság új, üzleti termékeinek megfelelően az Egyesült Királyságba tartó gépek menetrendje is át lesz szabva, így téve még kedvezőbbé az útvonalat és a légitársaságot az üzleti utasok számára is. Emellett növekedni fog a bristoli, madridi, pisai, és velencei járatok sűrűsége is. Ez összességében 28 százalékos bővülést eredményez, ugyanakkor egyelőre nem fog bővülni a Budapesten állomásozó gépek száma, mivel a járatok nagy részét más Ryanair-központokon “bázisoló” gépek látják majd el.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Ryanair 2006-ban jelent meg először a magyar piacon, majd 2012-ben alapított bázist Ferihegyen, és azóta körülbelül 4,8 millió utast szállított. Jövő nyáron összesen 15 útvonalra lehet majd Budapestről jegyet váltani, mely a 2015-ös naptári évben 1,3 milliós utasforgalmat fog az előzetes számítások alapján generálni. A bővítés eredményeként várhatóan mintegy 1300-ra növekszik majd a munkahelyek száma a régióban.

A görög főváros egyébként nemcsak Budapestről lesz elérhető márciustól, mivel a Ryanair a nem régen megnyitott pozsonyi bázist is összekapcsolja majd Athénnal.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!