Átment a lábán és a Rossiya Airbus A319-es gépe alá szorult egy földi kiszolgáló Gatwicken, a Dnata munkatársát a mentők kórházba szállították.

Hogy a repülőtér veszélyes üzem, azt már sokféle baleset okán megérthettük. Volt már, akit a repülőgép beszívott a hajtóműbe, volt, akit elütött a gép. Most egy szerencsére sokkal kevésbé súlyos balesetről érkezett hír.

Az Airlive információi szerint az eset még csütörtökön történt London-Gatwick repülőtéren. Úgy tudni, hogy a Rossiya légitársaság 6620-as, London Gatwickről Szentpétervárra tartó, az Aeroflot számára teljesített járatot repülő VP-BWG lajstromú Airbus A319-est már elkezdték hátratolni a terminál épületétől, amikor a baleset történt eddig tisztázatlan körülmények között.

Az utasok több mint két órára a gépben rekedtek, a légiutaskísérők először arról tájékoztatták őket, hogy egy ember a gép alá szorult, majd annyival pontosítottak, hogy egy földi kiszolgáló lába beszorult a gép egyik futóműve alá, és azon dolgoznak, hogy valahogy felemeljék a gépet.

Arról nem tudni, hogy hogyan, de a Dnata földi kiszolgáló munkatársát végül kiszabadították és kórházba szállították, állapotáról, vagy sérülésének fokáról nem érkezett hír.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A gép a belset után nem indulhatott el, mert javításra szorult az eset után. Az Aeroflot számára repült járatot végül törölték, az utasokat leszállították a gépről és mindenkinek szállást ajánlottak Londonban egy éjszakára és átfoglalták őket a másnapi járatra.

A Flightradar adatbázisa szerint a gép a baleset után péntekig nem hagyta el a repülőteret.