Új generációs ATR gépekkel fejleszti regionális flottáját a Malaysia Airlines: 36 darab ATR 72-600 típusú utasszállító repülőgépre írt alá vásárlási szerződést a maláj nemzeti légitársaság.

A Malaysia Airlines és az európai ATR repülőgépgyár között létrejött szerződés értelmében a maláj légitársaság 20 darab ATR 72-600-asra fix, míg további 16 gépre opciós vásárlási szerződést kötött. A tegnap létrejött kontraktus annak a szándéknyilatkozatnak a következménye, amelyet 2012 decemberében írt alá a két vállalat.

A Malaysia Airlines 2007 óta ügyfele a turbolégcsavaros repülőgépeket gyártó ATR-nek. A legutóbbi szerződéssel összesen 41 ATR gépre van foglalása a délkelet-ázsiai ország nemzeti légitársaságának.


A rövidesen oneworld légiszövetségi tagsággal is bíró Malaysia Airlines gépparkjában jelenleg 22 darab korábbi generációs, ATR 72-500-as teljesít szolgálatot. A gépek a regionális leányvállalatok, a Firefly (12db) és a MASwings (10db) flottájában üzemelnek.

A Malaysia Airlines útvonalhálózatának bővítése és meglévő járatainak sűrítése érdekében választotta a korszerű ATR típusokat, amelyek szállítását még az idei év közepén megkezdi a repülőgépgyár.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A megrendelés összértéke, beleértve az opciós foglalást is 860 millió dolláros üzletet jelent.

Az ATR 72-600-as a gyártó legújabb 68-74 üléses regionális típusa, amelynek meghajtásáról két, egyenként 2750 lóerős Pratt&Whitney Canada PW127M turbolégcsavaros hajtómű gondoskodik. A típus hatótávolsága 1665km, maximális felszállósúlya pedig 23.000kg.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!