A Gulf Air hamarosan elindítja átszervezési programját, melytől jelentős kiadácsökkentést, és nagyobb hatékonyságot remél, már az idei évben is – írja cikkében az ATW Online hírportál.

A légitársaság elsődleges célja, hogy a 2013-as év végére 24%-os megtakarítást érjen el, elsősorban útvonalhálózatán történő változtatásokkal. Terveik között szerepel ugyanis, hogy a közel-keleti, valamint az észak-afrikai régióban erősítsék meg pozíciójukat.

Az átstrukturálás bejelentése egyébként várható volt, hiszen a veszteségesen üzemelő légitársaság 2012 októberében kapott egy 494 millió dollár értékű segélyt a kormánytól. Ezért cserébe valamilyen változtatást kell felmutatnia a cégnek, mely a hatékonyságot, és a gazdaságosságot nagyban javítja. Továbbá a vállalat leegyszerűsített útvonalhálózatának kiszolgálásához a cég szakemberei szerint elég kevesebb repülőgép is, így a flotta méretét a jelenlegi 39 darabról 20 darabosra tervezik csökkenteni.

A légitársaság első lépésként csökkentette az Airbus, és Boeing repülőgépgyárakkal aláírt szerződésekben foglalt gépek számát, azonban ennek mértéke nem ismert. A flotta a jelentős csökkentése a munkaerőre is hatással lesz, így várhatóan a jelenlegi 3800 dolgozónak a fele távozni kényszerül a cégtől.

A légitársaság közleményében az átszervezésről egyelőre nem jelentek meg konkrét adatok, mindössze annyi, hogy a Gulf Air elmozdul jelenlegi pozíciójából, és nem a tranzit utasokra koncentrálni, hanem a magas kihasználtságú regionális járatokra, melyek utasai nem átszállni szeretnének, hanem egyik városból eljutni a másikba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Lehet, hogy hamarosan végleg eltűnnek a szélestörzsű repülőgépek a Gulf Air flottájából? Fotó: Gulf Air


Ezen tervek ellenére a légitársaság nem tervezi teljesen leépíteni hosszútávú útvonalait, hanem jobban össze szeretné hangolni a jövőbeli járatokkal, hogy az átszálló utasok is megtalálják a számításaikat a légitársaságban.

A légitársaság munkatársainak kérvénye szerint a leépítés minden kritériumnak meg fog felelni és elegendő munkaerő fog a cégnél maradni a repülőgépek, valamint a légitársaság probléma nélküli üzemeltetéséhez. A dolgozók helyzetét egyenként fogják megvizsgálni, és dönteni további sorsukról.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!