Csehországban festették át a Royal Air Maroc légitársaság flottájától búcsúzó Airbus A321-200 típusú keskenytörzsű utasszállítót, mely ezentúl az orosz S7 – Siberia Airlines gépparkjában fog szolgálatot teljesíteni.

A VQ-BQI lajstromjelű A321-est még 3 társa követi. Ezeknek a gépeknek a szolgálatba állításával próbálja tartani a lépést a légitársaság az egyre fejlődő konkurens fuvarozó cégekkel szemben. A flottában nem ez lesz az első Airbus, összesen 20 darab A319-est és 16 darab A320-ast is üzemeltet az S7.

A Planespotters.net adatbázisa szerint a repülőgépet 2006-ban gyártották, és a D-AVZO lajstromjelet viselte a gyártási műveletek, tesztek és az első felszállás alatt, melyre 2006. március 17-én került sor.

Az Airbus ezután az Atlas Blue, valamint a Royal Air Maroc (RAM) légitársaságnál szolgált egészen 2012. március 31-ig. Azon a napon vonta ki ugyanis a flottájából a marokkói cég, mivel nehéz anyagi helyzete miatt kénytelen volt járműparkjának méretét csökkenteni. Több hónapos földön veszteglés után a repülőgépet a csehországi Ostravába repülték, ahol megkapta új festését.

Fotó: Hanys
Forrás: Skyliner Aviation

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!