Ma adta át a Boeing a TUIfly első Boeing 737 MAX 8-as, új generációs repülőgépét. A gépet már átrepülték Boeing Fieldből Brüsszelbe, hamarosan kereskedelmi forgalomba áll.

A világ legnagyobb nyaraló charter járatokra specializálódott légitársasága 52 példányban rendelte meg az amerikai gyártó új generációs keskeny törzsű típusának alapváltozatát.

A 737 MAX remek választás a TUI-Csoport számára, elődjeihez képest 14 százalékkal kevesebb szén-dioxid kibocsátása és 40 százalékkal kisebb zajkibocsátása miatt. Ez támogatja a légitársaságokat a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségét is – mondta el Monty Oliver, a Boeing európai eladásokért felelős helyettes vezetője.

A TUI csoport az 51 darabos 737 MAX 8 megrendelésen felül még négy Dreamlinerre és 18 darab 737 MAX 10-esre rendelkezik megrendeléssel. Utóbbi típusnak, a MAX család legnagyobb tagjának a TUI volt az első európai megrendelője.

Fotó: Boeing

Kelendő a legújabb 737-es

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 737 MAX típuscsalád az amerikai gyártó történetében a leggyorsabban, legtöbb példányban elkelt típus. 2011 augusztusa óta – vagyis kevesebb mint hét év alatt – 4300 darabot rendelt belőle 93 különböző üzemeltető.

A típust a gyártó CFM LEAP-1B típusú hajtóművekkel, Boeing Sky Interior kabinbelsővel, és új típusú szárnyvég kialakítással (wingletekkel) szállítja.

Emellett a pilótafülkében minden korábbi keskenytörzsű típusnál nagyobb, színes LCD kijelzők találhatóak műszerek helyett.