Ma egy hete, hogy megérkezett az Aegean Airlineshoz az első Sharklet szárnyvéggel ellátott Airbus A320-as, amellyel kezdetét vette a görög légitársaság flottamodernizációs programja.

Az első sharkletes A320-as a flottában. (Fotó: Aegean Airlines) | © AIRportal.hu

Az első sharkletes A320-as a flottában.
(Fotó: Aegean Airlines)
Az AWAS-tól még két sharkletes A320-as érkezik. (Fotó: Aegean Airlines) | © AIRportal.hu

Az AWAS-tól még két sharkletes A320-as érkezik.
(Fotó: Aegean Airlines)

Sharklet szárnyvég a kabinból. (Fotó: Aegean Airlines) | © AIRportal.hu

Sharklet szárnyvég a kabinból. (Fotó: Aegean Airlines)
Vadonatúj bőrülések a fedélzeten. (Fotó: Aegean Airlines) | © AIRportal.hu

Vadonatúj bőrülések a fedélzeten. (Fotó: Aegean Airlines)

Az SX-DGY lajstromú, International Aero Engines V2500 hajtóművekkel szerelt vadonatúj Airbus A320-as június 18-án teljesítette az első menetrendszerű járatát Athén és Brüsszel között. A görög légitársaság, hogy emlékezetessé tegye a legújabb gépe szolgálatba állítását pezsgővel, édességgel és kis ajándékokkal is kedveskedett az útvonalon az utasoknak.

Az új A320-asok szállításainak kezdete az Aegean Airlines sikeres működésének legkézzelfoghatóbb bizonyítéka azután, hogy a légitársaság tavaly minden addigi görögországi utasforgalmi rekordot megdöntött és 80,2 millió eurós nettó nyereséggel zárt. Az idén áprilisban bevezetett új formaruha után pedig most sorra került az újonnan megrendelt gépek átvétele is. Az Aegean Airlines összesen hét darab új A320-ast vár a flottájába.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az első három gépet az Aegean régi finanszírozási partnerétől, az AWAS-től veszi a flottájába, miután a légitársaság ennyi gépre kötött vásárlási és visszlízing megállapodást a dublini székhelyű vállalattal. Az AWAS annak idején részt vett az Aegean A320-as típuscsalád üzemeltetésre való átállásában, amelyet előzően a flotta Boeing 737 Classic gépeinek bérbeadója is volt.

A legújabb A320-asokkal az útvonalhálózat bővítése mellett tovább javulhat a költséghatékonyság és nem utolsó sorban az utasok is a lehető legkorszerűbb fedélzeti szolgáltatásban, utazási élményben részesülhetnek – világított rá Eftichios Vassilakis, az Aegean Airlines alelnöke. Ez utóbbi szándékot legutóbb a Skytrax szavazásában is elismerték az utasok, akik ismét A legjobb regionális légitársaságnak választották meg az Aegeant.

A Sharklet szárnyvég, amely az Aegean új A320-as Airbusainak leglátványosabb ismertetőjegye legalább annyira hasznos, mint látványos is, hiszen a 2,4 méter magasra felnyúló kiegészítő 4%-os üzemanyag takarékossághoz képes hozzásegíteni a gépet. A kedvezőbb kerozin fogyasztásból adódóan pedig az üzemeltető hosszabb útvonalakra (+100 tengeri mérföld), vagy nagyobb hasznos teherrel (+450 kg) repülhet.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!