Az Ománi Szultánság állami légitársasága, az Oman Air január 31-én vette át első Boeing 737 MAX 8-asát. A repülőgép még aznap átrepült a Boeing Fieldről Maszkat repülőterére. 

Omán nemzeti légitársasága január végén vette át első 737 MAX 8-asát, amelyből további huszonkilenc darabra tart igényt.

Az Oman Air már régóta üzemeltet Boeing 737-es családba tartozó gépeket, az új típussal pedig 10% feletti javulást érhetnek el az üzemanyag hatékonyság terén – írja közleményében a Boeing.

Abdulaziz Al-Raisi, a légitársaság vezérigazgatója hozzátette, az új típus már hírnevet szerzett magának kimagasló teljesítménye, hatékonysága és kényelme miatt. Ez hozzájárul majd ahhpz, hogy az utasok számára népszerűbbé váljon Omán és légitársasága.

Az Oman Air Első 737 MAX 8-asa (Forrás: Boeing)

Gyorsuló MAX átadások

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Boeing egyre gyorsabb ütemben adja át a 737 MAX 8-as gépeket, 2017. év végéig 74 darab állt forgalomba a típusból.

Az első kereskedelmi üzemeltetésre gyártott MAX tavaly májusban került a Malindo (Batik) Air-hez, azóta többek között a lengyel LOT, a Norwegian Air Shuttle, a FlyDubai, január végén pedig a TUI és a cseh Travel service is vehetett át a legújabb generációs keskeny törzsű típusból.