Átvette első Boeing 747-es gépét az orosz állami kézben lévő, Aeroflot-Csoporthoz tartozó, szentpétervári bázisú Rossiya légitársaság, mely egyúttal arculatát és repülőgépeinek festését is megújította. A Boeing 747-es a korábban becsődölt Transaero flottájában szolgált.

A Rossiya légitársaság az összes repülőgépe az új arculatnak megfelelő festést fog kapni, az újonnan átvett repülőgépek már ebben a festésben érkeznek, a régebbieket pedig az esedékes nagyjavítás alkalmával festik majd át.

Az arculatváltással egyszerre az Aeroflot-Csoport a Rossiya márkanév alatt integrálta három különböző régióban működő leányvállalatát, szentpétervári bázisú Rossiya, az orenbourgi székhelyű Oren Airt és a rosztovi központú Donaviat.

A három légitársaság útvonalhálózatát összehangolták és a 2016-os nyári időszakban már integrált útvonalhálózattal és charter járatokkal állnak az orosz utazóközönség szolgálatában.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A Rossiya Airlines első Boeing 747-400-as repülőgépe és az első repülőgép a légitársaság új arculatában. A repülőgép EI-XLE lajstromjel alatt korábban a becsődölt Transaero flottájában repült. (Forrás: Aeroflot-Facebook) | © AIRportal.hu

A Rossiya Airlines első Boeing 747-400-as repülőgépe és az első repülőgép a légitársaság új arculatában. A repülőgép EI-XLE lajstromjel alatt korábban a becsődölt Transaero flottájában repült. (Forrás: Aeroflot-Facebook)


Az új Rossiya Airlines flottájának mérete meghaladja majd a 70 darabot, amelyben több, korábban a becsődölt Transaero légitársaságnál repült, beleértve négy darab Boeing 747-est is.

A légitársaság közlése arra nem tért ki, hogy az ugyancsak a Rossiya Airlines festésében repülő állami flotta repülőgépeinek üzemeltetését is az új, integrált cég végzi-e a jövőben, illetve arra sem, hogy az állami repülésekre használt repülőgépek festése megváltozik-e.

Az Aeroflot diszkont leányvállalata a Pobeda Airlines és a távol-keleti területeken repülő Aurora Airlines megtartja önállóságát a légitársaság közlése szerint.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!