Átvette első Airbus A320, valamint első luxus kivitelű A330 típusú utasszállító repülőgépeit a Hong Kong Airlines.

Új üzemeltetővel bővült a keskenytörzsű Airbus típuscsalád népes tábora miután a Hong Kong Airlines a mai napon átvette első A320 típusú repülőgépét. A légitársaság összesen 30 darab, CFM 56 típusú hajtóművel szerelt Airbus A320-as rendelt az európai repülőgépgyártól. A repülőgépeket 152 üléses kialakításban, 2 osztályos elrendezésben fogja üzemeltetni a Hong Kong Airlines, amely kínai, észak-, és dél-kelet ázsiai regionális járatok teljesítésére vásárolja az „egyfolyosós” Airbusokat.

A Hong Kong Airlines flottája a mai napon nemcsak az első A320-as típussal gazdagodott, hanem átvehették új fedélzeti kialakítású Airbus A330-200 típusú repülőgépüket is. A légitársaság flottájában már jelenlévő szélestörzsű típusnak ez a ma átvett példánya az első exkluzív fedélzeti berendezéssel kialakított változata. A saját flottájukban kétosztályos elrendezésben is 283 utas befogadására alkalmas fedélzetű repülőgépet most mindössze 116 prémium osztályú üléssel látták el, hogy a Hong Kong és London között közlekedő üzleti utasok kimagasló fedélzeti kényelemben részesülhessenek.

A ma átvett új repülőgéppel már összesen 10 darab Airbus A330-as teljesít szolgálatot a Hong Kong Airlinesnál: 6 darab kétosztályos elrendezésű – 283 utas szállítására alkalmas, 1 darab luxus kivitelű – 116 utas szállítására alkalmas és 3 darab teherszállító változatú A330-200F alkotja a Hong Kong Airlines jelenlegi szélestörzsű flottáját.

Forrás: Airbus (2012. január 25.)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!