Júliusban indul a legújabb japán low-cost légitársaság, a Jetstar Japan, amely ma vette át első Airbus A320 típusú utasszállító repülőgépét – adta hírül közleményében az Airbus repülőgépgyár.

Ma vette át első Airbus A320-232 típusú utasszállító repülőgépét az idén júliusban induló Jetstar Japan légitársaság. A low-cost modellben működő vállalat a tokiói Narita repülőteréről fog üzemelni és Kansai, Fukuoka, Szapporo, valamint Okinawa városaiba fog járatokat kínálni. Az üzemelést három Airbus A320-as repülőgéppel kezdik. A flotta három éven belül válik teljessé, amikorra összesen 24 repülőgépe lesz a Jetstar Japan-nek.

A Jetstar Japan Airbusait IAE V2500 típusú hajtóművekkel szerelik. A repülőgépek fedélzete egyosztályos elrendezésben 180 utas befogadására alkalmas. A flotta első repülőgépe a JA01JJ lajstromot viseli.

A Jetstar Japan légitársaságot 2011-ben alapították. Tulajdonosai 33.3%-ban a Qantas, ugyanilyen részben a Japan Airlines, 16.7%-ban a Mitsubishi Corporation és szintén ugyanilyen részben a Tokyo Leasing Corporation. A Jetstar Japan flottája abból a Qantas Group által tett 110 gépes megrendelésből fog összeállni, amelyet 2011 októberében jelentett be az ausztrál nagyvállalat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!