A Bahamasair a Bahamák nemzeti légitársasága átvette első ATR 72-600-as regionális repülőgépét az európai turboprop gyártótól.

A légitársaság a 2015-ös párizsi légiszalonon írt alá szerződést két darab 70 utas szállítására képes ATR 72-600 és három darab rövidebb törzsű 50 fős székezésű ATR 42-600 új generációs regionális turbólégcsavaros repülőgép megvásárlásáról.

A Nassau központú légitársaság eddig nem üzemeltetett ATR gyártású repülőgépet. A cég az ATR-ek üzemeltetésével részben lecseréli eddig csak Dash8-asokból álló regionális flottáját.

A Bahamasair ülőhely-kapacitása bővül a légitársaság regionális és belföldi útvonalain az új ATR-eknek köszönhetően és a cég egyben modernizálja is regionális gépparkját.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
ATR 72-600 a Bahamasair színeiben. (Fotó: ATR) | © AIRportal.hu

ATR 72-600 a Bahamasair színeiben. (Fotó: ATR)

Az ATR 72-600:

Utasférőhelyek száma: 68-78

Hajtóművek: Pratt & Whitney 127M

Maximum felszálló teljesítmény: 2,750 horsepower per engine

Maximum felszállósúly: 23,000 Kg

Maximum terhelhetőség: 7,500 Kg

Maximum hatótáv teljes töltöttség mellett: 900 tengeri mérföld (1,665 Km)

Az ATR repülőgépek alkalmazása azért is előnyös a szigetország légitársasága számára, mert a modern típus a manapság elvárt kényelmi szolgáltatásokat nyújtja az utasok számára, valamint a kisebb repülőtereken is képes üzemelni, mert mind a fel-, mind a leszállásnál rövid futópályahossz is elegendő számára.

Az ATR gyár gépei sikeresen üzemelnek a szigetországok repülőterein, beleértve a Karib-térséget, Francia-Polinéziát, a Kanári és Zöld-foki szigeteket, Indonéziát, a Fülöp szigeteket és más indiai és csendes óceáni szigeteket.

jelenleg összesen több, mint 180 darab ATR gyártású repülőgép üzemel Latin Amerikában és a Karib-szigeteken, amely hatalmas növekedést jelent a tíz évvel ezelőtti állapotokhoz képest, amikor még csak 70 darab toulousei turboporop repült a térségben.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!