Hamarosan szolgálatba áll az a vadonatúj ATR 72-600 típusú utasszállító repülőgép, amelyet ma vett át a Jet Time. A dán légitársaság összesen hat darabot rendelt az európai turbolégcsavaros gyártmányból. A gépek a Scandinavian Airlines (SAS) regionális útvonalhálózatában fognak üzemelni.

Ma vette át Toulouse-ban az első ATR 72-600 típusú (OY-JZA) repülőgépét a Jet Time, amely a dán Nordic Aviation Capital (NAC) lízingcég finanszírozási konstrukciójában még további öt gépet fog szolgálatba állítani ebből a típusból. A flotta várhatóan 2014 elején válik teljessé.


A Jet Time új típusa a Scandinavian Airlines (SAS) észak-európai útvonalhálózatában fog járatokat teljesíteni, ezért a két cég közötti megállapodás szerint a gépek a skandináv légitársaság arculatát viselik. A Jet Time egyébként az első légitársaság a régióban, amely az ATR ezen új generációs típusával rendelkezik.

A katalógusadatok szerint 68 – 74 személyesre székezhető fedélzetet a Jet Time 72 üléssel konfigurálta. A 600-as szériának egyik legfontosabb újítása épp az utaskabin, ahová az eddigieknél nagyobb lábteret kínáló, újratervezett üléseket, 10%-kal nagyobb poggyásztartó rekeszeket és LED világítást telepítettek.

A teljesen digitalizált pilótafülkével felvértezett ATR 72-600-as maximális hatótávolsága gyári adatok szerint 1665 km.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!