Megvalósítási szakaszába ért az Aer Arann flottamodernizációs programja: Az ír légitársaság múlt hét pénteken vette át első ATR 72-600-as utasszállító repülőgépét.

Az Aer Arann tavaly döntött a turbolégcsavaros repülőgépeket gyártó ATR új generációs 72-600-as típusa mellett. A listaárak alapján számolva mintegy 187 millió dolláros üzletet jelentő 8 darabos gépbeszerzés a flotta modernizációját szolgálja.

A vadonatúj gépek a kiöregedett ATR 72-200 és 42-300-as típusokat váltják. 2014-ben, mire mind a nyolc 72-600-as megérkezik a flotta összesen 11 gépet fog számlálni. Három darab ATR 72-500-asától ugyanis nem válik meg az Aer Arann.


Az EI-FAS lajstromú ATR 72-600-ast Aer Lingus Regional festéssel vette át az Aer Arann, mivel akárcsak a többi újonnan érkező géppel a nemzeti légitársaság megbízásából fognak regionális járatokat teljesíteni.

A tervek szerint az útvonalhálózat is fejlődni fog. A Dublinból induló két új, manchesteri és birminghami járatukkal hamarosan 24 célállomásra bővül a légitársaság kínálata.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!