A mexikói ultra low-cost légitársaság a VivaAerobus, flottájának frissítése érdekében bérbe vett egy Airbus A320-200 típusú utasszállítót az SMBC lízingcégtől.

A Monterrey bázisú légitársaság ebben az évben még négy másik lízingelt A320-ast kíván átvenni, melyből kettő az AWAS lízingcégen keresztül érkezik a fuvarozóhoz. A flottafiatalító beruházás célja kettős, egyrészt az üzembiztonság és a hatékonyság növelése, másrészt a hajózó személyzetek már most elkezdhetik a típussal való ismerkedést és így zökkenőmentesen átállhatnak Airbus üzemre a flottacsere végeztével.

A bérelt gépekkel szemben komoly követelményt szabott meg a VivaAerobus vezetősége, ugyanis a frissen érkező A320-asok nem lehetnek nyolc évesnél idősebbek és a bérleti szerződés időtartama maximum öt év lehet. Az SMBC Aviation Capital és az AWAS a szabott feltételeknek meg tudott felelni, így létrejött a bérleti szerződés a felek között.

VivaAerobus A320ceo és neo látványterv. (Forrás: Airbus) | © AIRportal.hu

VivaAerobus A320ceo és neo látványterv. (Forrás: Airbus)


A VivaAerobus korábban 52 darab saját A320-ast rendelt az európai repülőgépgyártól, melyből 12 A320ceo és 40 A320neo. A saját gépekből álló teljes flotta csak 2021-re lehet a mexikói fapados birtokában, ezért az igen öregecske Boeing 737-300-as flottába érkező Airbusok jelentős minőségi javulást jelentenek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A jelenlegi géppark selejtezése a beérkező A320-asok függvényében valósul meg, 2015 harmadik negyedévétől várható a folyamat kezdete és 2016 közepére be is fejeződik. Ekkorra a vállalat reményei szerint már csak az európai gyártású gépek üzemelnek majd a flottában.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!