Elhúzódó átadás-átvételi megállapodás után ma ünnepélyes keretek között átvette első Boeing 787-8 Dreamliner típusú utasszállító repülőgépét az Air India. Ezzel a légitársaság hazájában elsőként, a világon pedig ötödikként állítja szolgálatba az amerikai repülőgépgyár legújabb generációs szélestörzsű típusát.

A flottamodernizációs céllal rendelt Boeing 787-eseinek első példányát már május végén átvehette volna az Air India, azonban vita támadt a légitársaság és a Boeing között ugyanis az indiaiak kompenzációt követeltek a típus gyártásában keletkezett mintegy négy éves késésért.

Az Air India összesen 27 darab Boeing 787-8 típusú Dreamlinert rendelt. Az elsőként átadásra került repülőgép a Boeing everetti gyártósorának terméke, további három gép, amelyek a North Charleston-i üzemben készültek már szintén átadásra készek, így most, hogy a feleknek a jelek szerint sikerült megállapodásra jutniuk felgyorsulhat a gépek átadása.

Rohit Nandan, az Air India vezetője úgy nyilatkozott, hogy nagy nap ez a légitársasága számára, amikor a világ legkorszerűbb és legtakarékosabb repülőgépe csatlakozik flottájukhoz. A Boeing 787-esekkel új útvonalakat és merőben új utazási élményt tudunk biztosítani utasainknak – tette hozzá Nandan.

Az indiai nemzeti légitársaság kétosztályos fedélzettel rendelte Dreamlinereit: 18 business és 238 turista osztályú ülés elrendezésében. Az első gépet, amely VT-ANI lajstrommal áll szolgálatba holnap repülik haza Delhibe a légitársaság pilótái.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Boeing 787-es teljesítményének köszönhetően az Air India számos útvonalon alkalmazhatja a típust, amelynek hatótávolsága közel-keleti, európai, ázsiai és ausztráliai célpontok elérését is lehetővé teszi.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!