Átvette első hosszabb törzsű Dreamlinerét a Norwegian. A híres svéd színésznő, Greta Garbo fényképe díszíti a skandináv diszkont légitársaság most átadott, első Boeing 787-9 Dreamliner repülőgépének függőleges vezérsíkját.

A repülőgép, melyet az MG Aviation lízingcégtől bérel a légitársaság, első kereskedelmi útján, február 27-én Oslóból a floridai Orlando-ba repül majd.

A Norwegian ezidáig nyolc darab Boeing 787-8-as repülőgépet üzemeltetett. A hosszabb törzsű, több utasférőhellyel és nagyobb hatótávolsággal rendelkező változattal új útvonalakat nyit a légitársaság Észak- és Dél-Amerika irányába, valamint Dél-Kelet Ázsiába.

A Boeing 787-9 Dreamliner törzse 6 méterrel hosszabb a -8-as verziónál és 20%-kal üzemanyag-takarékosabb a hasonló méretű, korábbi generációs repülőgépeknél.

A Norwegian összesen 19 darab 787-9 Dreamlinerre rendelkezik megrendeléssel, mely listaáron több mint 5 milliárd dollár értéket képvisel, ez volt 2015. októberében a legnagyobb egyösszegű megrendelés volt a típus történetében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A most átadott Dreamliner az MG Aviation lízingcég első ilyen típusú repülőgépe és az első olyan gép melyet a lízingcég a Norwegian-nek ad bérbe.

A skandináv diszkont légitársaság a Dreamlinerek mellett kilencven darab 90 Boeing 737-800-as repülőgépet is üzemeltet európai járathálózatán.

Foto: Norwegian | © AIRportal.hu

Foto: Norwegian

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!