Átvette első két vadonatúj Airbus A320 típusú utasszállító repülőgépét a South African Airways abból a 20 darabos rendelésből, amelyet a Dél-afrikai Köztársaság légitársasága még 2010-ben formált. A gépbeszerzés hatékonyságnövelő flottafejlesztést, valamint a szubszaharai térségbe irányuló útvonalhálózat bővítését szolgálja.

A South African Airways új Airbus A320-asai kétosztályos elrendezésben érkeznek a flottába. A választott kabinkonfiguráció szerint a típus 24 business és 114 turista osztályú ülést kínál utasai számára. A légitársaság az IAE V2500 típusú sugárhajtóművét választotta a három évvel ezelőtt rendelt A320-as gépparkjához.


Az első két A320-as, amelyeket tegnap adott át a gyártócég ZS-SZA és ZS-SZB lajstrommal állnak szolgálatba a többféle Airbus típust is számláló dél-afrikai flottában.

A hosszú távú útvonalak teljesítésében az Airbus A330/340-es család veszi ki részét, míg a rövid-, és középhatótávú járatokon 11 darab A319-és és 16 darab B737-es áll rendelkezésre. Az A320-asok beszerzése azonban a flottaegységesítő program jegyében egyúttal a Boeingek cseréjét is szolgálja.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!