Ma vette át első Airbus A330-300 típusú repülőgépét a Cebu Pacific. A Fülöp-szigeteki légitársaság négy darab hosszított törzsű A330-ast rendelt, amelyekkel olcsó árfekvésű hosszú távú járatokat kínálnak majd utasaiknak.

“Low-cost long haul” – olcsó hosszú táv, ezzel próbálkozik most a Cebu Pacific is, amelynek flottája eddig csak keskenytörzsű típusokkal üzemelt. A légitársaság azonban ma átvette első nagygépét, egy Airbus A330-300-ast.

Az RP-C3341 lajstrommal szolgálatba álló szélestörzsű Airbus igencsak rászolgál a fapados jelzőre, legalábbis ami a fedélzetre elhelyezett ülések számát illeti, ugyanis a Cebu egyosztályos elrendezésben 436 utas szállítására rendeztette be a kabint. Ez mindössze 4 üléssel marad el attól, amely a típus maximálisan megengedett férőhelyszáma.


A flotta első A330-asa középhatótávú útvonalakon kezd, majd októbertől Dubai lesz az első hosszú távú célállomás. Egyébként a Cebu lesz az első Fülöp-szigeti légitársaság, amely Manila és Dubai között közvetlen légi összeköttetést kínál. Az 1996 óta működő légitársaság összesen 4 darab A330-assal tervezi a jövőt. Mind a négy gép az amerikai CIT lízingcég finanszírozási konstrukciójában, újonnan érkezik a légitársasághoz.

A Cebu Pacific útvonalhálózata jelenleg 34 belföldi-regionális és 22 nemzetközi célállomást kínál Ázsia-szerte. A géppark 10 Airbus A319-est, 25 darab A320-ast és 8 darab turbolégcsavaros ATR 72-500-ast számlál a ma átvett A330-ason kívül, de további 47 darab A320-as típus áll még rendelés alatt, amelyből 30 darab már az új generációs A321neo széria lesz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!