Április 30-án vette át hatodik Boeing 787-8 típusú utasszállító repülőgépét a LOT Polish Airlines. A vadonatúj Dreamliner egy internetes szavazás keretében a Franek nevet kapta.

Az internetes szavazás nyertese és a gépet hazakísérő személyzet. (Fotó: LOT) | © AIRportal.hu

Az internetes szavazás nyertese és a gépet hazakísérő személyzet. (Fotó: LOT)

Az SP-LRF lajstromot kapott gép május közepén áll szolgálatba és a nyári menetrendben New Yorkba, Chicagóba, Torontóba és Pekingbe is teljesít majd járatokat.

A téli szezonban Franek charter utakat fog teljesíteni és utasait elrepíti Kubába, Srí Lankára, Vietnámba, Mexikóba, Thaiföldre és Afrika legdélebbi országába, a Dél-Afrikai Köztársaságba is.

A lengyel légitársaság az idén ünnepli fennállásának 85. születésnapját, ennek apropóján hirdettek névadó versenyt az interneten.


A kiírás szerint a névnek egyszerűnek és a lengyelül nem beszélőknek is könnyedén kiejthetőnek kellett lennie. A javaslatok száma 199393 volt, amelyből egy szavazó értékes nyereménnyel gazdagodott. A nyertes egy varsói hölgy lett, Katarzyna Wachala, aki a Dreamliner keresztanyjává vált és hogy az élmény felejthetetlen legyen a LOT elvitte őt Seattlebe a Boeing főhadiszállására, ahonnan keresztfiával, Franekkel térhetett haza.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A flotta gerincét alkotó hosszú távú járatok teljesítésére képes új generációs, szélestörzsű flotta egy jó darabig utánpótlás nélkül marad, a következő két Dreamliner 2016-ban és 2017-ben csatlakozhat.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!