Átvette első Airbus A320 típusú utasszállító repülőgépét az idén augusztusban induló AirAsia Japan. A legújabb japán low-cost légitársaság flottája 2012 végéig további három géppel fog bővülni.

Ma vette át első Airbus A320 típusú repülőgépét az AirAsia Japan. Japán legújabb low-cost modellben működő légitársasága augusztus 1-jén kezdi meg üzemelését. Az első járatok Naritából Szapporóba és Fukuokába, valamint augusztus 3-tól Okinawába fognak közlekedni.

A légitársaság két Airbus A320-assal fog indulni. Az egyosztályos elrendezésű repülőgépek összesen 180 utast vehetnek fedélzetükre. A tulajdonsok a CFM56 típusú hajtóművet választották a keskenytörzsű típushoz.

Az AirAsia Japan útvonalhálózata októbertől nemzetközi járatokkal bővül: a dél-koreai Szöul és Busan városai is elérhetők lesznek az év végére négy gépből álló Airbus-flotta segítségével.

Az AirAsia Japan légitársaságot 2011 augusztusában alapították. Legnagyobb tulajdonrészét 67%-ban a japán ANA Group birtokolja, míg a fennmaradó rész a low-cost légitársasági iparágban vezető AirAsiaé. A repülőgépek az AirAsia arculati elemeit fogják viselni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az első AirAsia Japan Airbus A320-as JA01AJ lajstrommal fog szolgálni (Fotó: Airbus)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!