Nagy az érdeklődés a Hi Fly portugál wet-lease specialista birtokába nem rég jutott Airbus A380-as iránt, augusztusra a Norwegian bérelte ki a Superjumbót.

A Flightglobal szerint a gép a délutáni London és New York közötti járatot fogja teljesíteni augusztusban. Ennek oka azonban nem csak a növekvő utasszámban keresendő, a Norwegiant is érinti a Rolls Royce Trent hajtóművek mizériája, amely miatt több 787 Dreamlinere is kiesik a szolgálatból.

A Norwegian szerint az Airbus A380-as magas minőségű szolgáltatással száll az utasok rendelkezésére. A gép a napokban Magyarország felett is elrepült, amikor a Thomas Cook jártát teljesítve Koppenhágából Ciprusra repült. Az üdültető cég azért bérelte ki a legnagyobb elérhető utasszállítót, mert a rodoszi repülőtér rendszerének összeomlása miatt borult a teljes menetrend.

Forrás: Twitter

A gép a Thomas Cook járatszáma alatt a Koppenhága-Lárnaka járatpár után Olsóba repült, ahonnan Palma de Mallorcára teljesített járatot. Sem Lárnakában, sem Mallorcán nem szállt még le korábban A380-as.

A máltai lajstromban lévő Airbus A380-as korábban a Singapore Airlines flottájában repült, de a társaság visszaadta első öt A380-asát, miután a DS Aviationnel lejárt a tízéves lízingidőszak. A Hi Fly flottájában lévő gép a Singapore Airlines kabinberendezését nagyobb részt megtartotta: 12 elsőosztályú, 60 business és 399 turista osztályú üléssel rendelkezik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.