Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)

A megnövekedett igényeknek eleget téve nagyobb repülőgéptípussal fogja üzemeltetni budapesti járatait a Qatar Airways. A légitársaság budapesti képviseletének mai bejelentése szerint idén nyáron, augusztus hónapban a legtöbb járatnapon Airbus A321-es típus érkezik a dohai repülőtérről.

A világ ötcsillagos légitársasága, amely az utazóközönség szavazatai alapján újra elnyerte a neves “Év Légitársasága” SkyTrax-díjat 2011. január 17. óta üzemeltet járatokat a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre.

Az első időszakban a járatok heti négy alkalommal, bukaresti kitérővel érkeztek a magyar fővárosba. Szeptember 14-étől azonban már közvetlenül és a hét minden napján közlekedtek a légitársaság Airbus A320 típusú repülőgépei Doha és Budapest között.

Május 9-től a Qatar Airways gépei a budapesti leszállást követően Zágrábba is elrepülnek, hogy utasokat hozzanak a Liszt Ferenc repülőtérre, ahonnan aztán a járat megkezdi mintegy 5 órás vissza útját Dohába.

A Qatar Airways-nek járt már hosszított törzsű, Airbus A321-ese a magyar főváros légikikötőjében. Elsőként 2012. január 27-én landolt A321-es katari gép magyar futópályán (fotó a gépről lásd. jobbra). Akkor egy nagyobb csoport miatt állították üzembe ezen az útvonalon a típust.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Augusztusban azonban rendszeresebben láthatjuk, a Qatar-nál igen kényelmesre, 177 ülésesre (ebből 12 business) beszékezett A321-esket, ugyanis a 1-jei, 10-i, 16-i, 20-i, 22-i, és 30-i járatok kivételével mindenkor a nagyobb típus érkezik majd. Az előbb említett napokon a megszokott, 144 üléses A320-as teljesíti a járatokat.

A Qatar Airways menetrend szerinti járata mind az üzleti utazók, mind a turisták számára számtalan csatlakozási lehetőséget biztosít: Doha érintésével nem csupán a Közel-Kelet más célállomásai felé, hanem akár Délkelet-Ázsia vagy Ausztrália irányába is továbbutazhatnak. Utóbbi földrészek felé ráadásul jelentősen, akár 5-6 órával is lerövidül a menetidő, hiszen Budapestről közvetlenül Doha érintésével egyből kitárul a térség kapuja.

Bízunk benne, hogy hamarosan szélestörzsű Qatar Airways gépet is köszönthet a budapesti Liszt Ferenc repülőtér!

Qatar Airways Airbus A321 Dohában (Fotó: Qatar Airways)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!