A szerb és a török légügyi hatóságok között létrejött megállapodás értelmében augusztus 1-jétől kezdődően az Air Serbia az isztambuli járatait a török nagyváros központi repülőterére, az Atatürkre közlekedteti.

A szerb nemzeti légitársaság eddig ugyanis az Isztambul ázsiai oldalán fekvő, második legnagyobbként számon tartott, Sabiha Gökcen nemzetközi repülőtérre üzemeltette járatait.

A flotta Airbus A319-es típusai, amelyek minden nap közvetlen összeköttetést nyújtanak a két várossal ezentúl viszont a Turkish Airlines bázisaként is működő, az elmúlt évben több mint 50 milliós utasforgalmat bonyolított Atatürk repülőtérre közlekednek.

Az innen Belgrádba érkező utasok számára szükség esetén a Nikola Tesla repülőtér pedig szerte Európában, több nagyvárosba is kínál közvetlen járatokat a délkelet-európai régió fontosabb célpontjai mellett, valamint a magyar főváros, Budapest is elérhető a légitársaság napi rendszerességű járataival.

Az Isztambulba repülő Airbus A319-esek kétosztályos elrendezésben 8 üzleti és 120 turista osztályú utasnak biztosítanak férőhelyet egy-egy járaton.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Budapest és Isztambul

A budapesti Liszt Ferenc repülőtérről egyébként a Wizz Air, és a júliusban megjelent Pegasus Airlines üzemeltet járatokat a Törökország első női pilótájáról elnevezett Sabiha Gökcen repülőtérre. Az Atatürk a Turkish Airlines napi háromszori járataival érhető el.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!