Új légitársaságot hozott létre az Aeroflot Group, amelynek célja, hogy hatékonyabbá tegye Oroszország távol-keleti régiójának légiforgalmát és vele elősegítse a térség gazdasági fejlődését. Az új társaság neve Aurora Airlines.

Az Aurora Airlines két már működő, 2011 óta az Aeroflot Grouphoz tartozó légitársaság talaján jött létre.

A SAT Airlines és a Vladivostok Avia az orosz miniszterelnök rendelete alapján kelnek egybe, elősegítendő a távol-keleti régió légiforgalmának felvirágoztatását.

Az újdonsült orosz légitársaság üzleti terve dinamikus fejlődést jósol: 2013 és 2018 közötti időszakra a járatok számát 172-ről 534-re kívánják növelni, míg az útvonalhálózatot is jelentősen, 30-ról 128 célállomásra készülnek bővíteni éves szinten 2.4 milliós utasforgalommal számolva.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mindennek elérése érdekében az Aurora flottáját korszerű, az Aeroflottól kapott gépekkel fogják ellátni. A meglévő Boeing 737-es típusok mellé az év végéig három Airbus A319/320-as is érkezik a társasághoz, és 2014 végére már összesen hét darabot számlál majd ebből az Airbus gyártmányból a géppark. A regionális útvonalakat 50-78 üléses turbolégcsavaros típusokkal teljesítik. A flotta 2018-ra már 40 repülőgéppel kalkulál. Az első Aurora festésű Airbust a hét végén repülik ki Moszkvából az új bázisára.

Az Aurora Airlines első repülőgépe az átadó ünnepségen. (Fotó: Aeroflot Russian Airlines)


Konstantin Sukhorebrik, az Aurora Airlines újonnan kinevezett vezérigazgatója elmondta, hogy az Aeroflot tulajdonrésze a légitársaságban 51%, a fennmaradó 49% rész pedig a távol-keleti régió szövetségi kormányai között oszlik meg.

Vitaly Saveliev, az Aeroflot vezetője hozzátette, hogy az új légitársaság fontos része lesz az Aeroflot Group csoportjának, amelynek már régóta stratégiai szándéka volt egy egységes távol-keleti fuvarozó létrehozása. Az Aurora reményeik szerint elősegíti majd a térség gazdasági potenciájának növelését, az ott élő lakosság mobilitását és nem mellesleg hozzájárul a légiközlekedésben dolgozók foglalkoztatottságához is.

Az idén 90 éves fennállását ünneplő Aeroflot október közepén jelentette be, hogy egy új, low-cost modellben működő légitársaságot is létrehoz. A Dobroljot nevű cég 2014 közepén kezdi meg járatainak üzemeltetését.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!