Autópályán közlekedő személyautóra zuhant a KLM egyik Boeing 777-esének egy alkatrésze, a balesetben senki nem sérült meg, a gép pedig biztonságosan landolt Amszterdamban.

A BBC és az Aviation Herald jelentése szerint a KLM Boeing 777-200-as, PH-BQC lajstromú repülőgépe Oszaka-Kansai repülőteréről szállt fel a KL868-as járattal, és megkezdte útját Amszterdam felé. A gép a város fölött repült el, 12 ezer láb magasság felé közeledtek, legalább is a beszámolók szerint ennyire volt akkor engedélyük a légiforgalmi irányítástól, amikor leszakadt egy alkatrész a gépről.

A nagyjából egy négyzetméternyi darab az 1-es jelű autópályára, pontosabban az azon közlekedő egyik autóra zuhant, amelynek betörte a hátsó szélvédőjét és megrongálta a tetejét is. Mindebből sem a hajózó személyzet, sem pedig az utasok semmit nem vettek észre, a gép viselkedése nem változott meg, így folytatták útjukat a holland főváros felé.

Forrás: Twitter

A Boeing 777-es 321 emberel a fedélzetén 11 órával az incidens után biztonságosan landolt Schipholon, a landolás után derült csak ki, hogy elhagytak egy alkatrészt.

Japán közlekedési minisztériuma később azt jelentette, hogy a jobb oldali szárnytő egyik burkolata vált le. Az egy méterszer 0,6 méter méretű, 4 kilogramm súlyú burkolat a japánok szerint 8 ezer láb, 2500 méter magasságból esett az autóra, de szerencsére a személyautóban utazók közül senki sem sérült meg. gazdagodtak viszont egy relikviával.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az értesüléseket később a KLM is megerősítette, közleményük szerint is egy egy négyzetméteres burkoló lemez szakadt le Oszaka fölött a gépről, de sérültekről nem tudnak. A gép biztonságos célba ért.

Az esetet a japán repülésbiztonsági hatóságok a KLM bevonásával vizsgálják.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!