Immáron 20 éve, hogy a háromszoros brazil Formula-1 versenyző életét vesztette az 1994-es imolai nagydíjon. A brazil Azul Linhas Aéreas a versenyző tiszteletére különleges festéssel látta el egyik hazai gyártmányú Embraer E-195 típusú utasszállító gépét.

A gép elejét a versenyző nemzeti színekben tündöklő bukósisakja díszíti, igen impozáns és egyedi megjelenést kölcsönözve ezzel a sugárhajtású gépnek. A géptörzset az Ayrton Senna Instituto (Ayrton Senna Alapítvány) logója, a hajtómű gondolákat pedig a legenda fekete-fehér arcképe díszíti. A gépet a Sennasempre (Senna örökké) névre keresztelték.

Az Azul társadalmi szerepvállalása példa értékű lehet a többi légitársaság számára is, hiszen az alapítvánnyal történő együttműködés nemcsak a logó jet üzemeltetésében merül ki. Az alapítvány egymillió pontot kapott az AzulTudo törzsutas program keretében, így a szervezet tisztségviselői és alkalmazottai szinte kimeríthetetlen kerettel rendelkezve utazhatnak a társaság gépein ingyen.

Az Embraer E-195-ösön megjelenik a versenyző kultikussá vált nemzeti színű bukósisakja, ami a leghangsúlyosabb része a logójetnek. (Forrás: Azul) | © AIRportal.hu

Az Embraer E-195-ösön megjelenik a versenyző kultikussá vált nemzeti színű bukósisakja, ami a leghangsúlyosabb része a logójetnek. (Forrás: Azul)


A közalapítvány az oktatás minőségének javítása érdekében tesz erőfeszítéseket Brazíliában. Az intézet már 75 ezer tanárnak és kétmillió diáknak segített elérni, hogy az elmaradott régiókban is nőjön az oktatás színvonala. Az alapítvány együttműködik az UNESCO-val is és célul tűzték ki, hogy 2015-re minden brazil gyermek megkaphassa az alapfokú oktatást, ezzel megszüntetve a jövő generációinak kiszolgáltatottságát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 2011 óta szolgáló PR-AYU lajstromjelű gép új festésének bemutatkozása az Azul porto allegrei központjában történt, ahol a helyi reptér tűzoltósága diadalívet formázó vízsugaras köszöntéssel fogadta az utasszállítót.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!