Az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. lesz az újonnan induló Sólyom Hungarian Airways repülőgépeinek műszaki és karbantartó partnere – tájékoztatta az AIRportal.hu-t a légitársaság szóvivője.

Az Aeroplex Kft. 1992 óta nyújt műszaki karbantartási szolgáltatásokat a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren. A Malév leányvállalatként működött cég tulajdonosa 2012. február 3-a, a nemzeti légitársaság leállása óta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

A Sólyom Hungarian Airways korábban vételi ajánlatot is tett a Aeroplex Kft-re, de ezzel kapcsolatban egyelőre nincsenek újabb fejlemények, mint ahogy arról sem, hogy mely cég fogja biztosítani a légitársaság repülőgépeinek a ferihegyi repülőtéren történő földi kiszolgálását. Ezen tevékenységi területen esélyes Malév Ground Handling Zrt-re előzőleg ugyancsak jelezte vásárlási szándékát a Sólyom.

Mint arról korábban beszámoltunk a Sólyom Hungarian Airways Boeing 737-500 típussal indul. A légitársaság 6 darab gép lízingjéről állapodott meg az angol European Aviation Limited céggel. Az első Boeing, a HA-SHA lajstromú a tervek szerint augusztus 18-án, vasárnap délután érkezik meg Budapestre.

Folyamatban van a Sólyom Hungarian Airways közlekedési hatósági engedélyeinek elbírálása, kiadása.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) az MTI érdeklődésére szerdán közölte, hogy a szükséges működési engedély (OL), valamint üzembentartási engedély (AOC) kiadása a Sólyom Hungarian Airways utas, postai küldemény és áru kereskedelmi légi szállítás területére vonatkozóan folyamatban van, engedélyt még nem bocsátottak ki.

A hatóság emlékeztetett arra, hogy Sólyom Hungarian Airways megvásárolt egy kis céget, amely több érvényes engedéllyel rendelkezik a légi közlekedés területén. Ezek kis motoros repülőgépek, vitorlázó gépek üzemeltetésére, karbantartására érvényesek.

Szintén folyamatban van a műszaki szakterületen légi járművek folyamatos légi alkalmasságát fenntartó szervezet engedélyének átalakítása kisgépes üzemelésről nagy gépes kereskedelmi üzemelésre. Egy légi jármű tekintetében előzetes lajstromjel kijelölése megtörtént, a lajstromba vétele folyamatban van – írja tájékoztatásában a Nemzeti Közlekedési Hatóság.

Vágó József, a Sólyom Hungarian Airways vezérigazgatója a cég július végi budapesti bemutatkozó sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a különböző hatósági engedélyek megszerzését május 31-én elindították, így reményeik szerint hamarosan minden engedéllyel rendelkezni fognak a repüléshez.

A Magyar Nemzet szerdai számában arról írt, hogy hamarosan jegyet árul a Sólyom Hungarian Airways. A lap arról értesült, hogy szerdán aláírja a szerződést az online jegyértékesítésről a Sólyom Hungarian Airways és az egyik közismert helyfoglalási rendszert üzemeltető cég.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!