Az Aeroflothoz fordul pénzügyi segítségért az elsősorban belföldi járatokat üzemeltető Orenair. Az orenburgi székhelyű fuvarozó 1 millió dollárt, azaz mintegy 17 millió rubelnyi összeget kért kölcsön az orosz nemzeti légitársaságtól, hogy a dramatikusan visszaeső utasforgalom ellenére is folytatni tudja az üzemelést.

Az Oreanair gépei nem először fordulnak meg Ferihegyen, mivel az orosz cég a spanyol Air Europa-tól lízingeli azokat, mely vállalat Budapesten szerelteti a típust. (Fotó: Szalmási Szabolcs - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az Oreanair gépei nem először fordulnak meg Ferihegyen, mivel az orosz cég a spanyol Air Europa-tól lízingeli azokat, mely vállalat Budapesten szerelteti a típust.
(Fotó: Szalmási Szabolcs – AIRportal.hu)

Az orosz rubel drasztikus gyengülése sem segít a fuvarozó helyzetén, de egyelőre úgy tűnik, hogy az anyavállalat, az Aeroflot által nyújtott hitel lehetővé teszi, hogy az Orenair rendezze sorait, és kifizesse a repülőgépek bérleti díjait, melyet euróban, illetve dollárban kell a lízingcégek rendelkezésére bocsátani.

Az Orenair a legutóbbi pénzügyi évében 67,77 millió dolláros veszteséget könyvelt el, mely az Aeroflot cégcsoport tagjai közül elért eredmények közül a legnagyobbnak számít.

A jelenleg 16 darab Boeing 737-800-asból, valamint három darab Boeing 777-200ER szélestörzsűből álló flotta korábban Oroszország legnagyobb utazási irodáit szolgálta ki, de az anyavállalat egyre inkább arra törekszik, hogy az Orenair a menetrend szerinti belföldi forgalomra összpontosítson – értesült a CH Aviation hírportál.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Orenair az elmúlt időszakban már összesen tíz darab Boeing 737-800-as keskenytörzsű gépet repült Budapestre, ahol az utasszállítók letárolásra kerültek az orosz légiiparon keresztülvonuló recesszió végéig.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!