Átadta az Airbus a nyolcezredik legyártott repülőgépét, egy A320-ast, mely az Air Asia indonéz leányvállalatához került. A mérföldkőnek számító repülőgép augusztus 3-án szombaton szállt fel a franciaországi Toulouse-ból és 5-én hétfőn érkezett meg Jakarta repülőterére, amely a 8000. Airbus repülőgép bázisa lesz.

“Az Air Asia hosszú és különleges kapcsolatot ápol az Airbus repülőgépgyárral. Ez egy igen különleges pillanat mindannyiunknak. Az Airbusnál dolgozó emberek és az ő legjobb termékek iránti elhivatottsága jelentik a kulcsot a gyümölcsöző kapcsolatunkhoz és rendkívül büszkék vagyunk, hogy a 8000. Airbus repülőgépet köszönthetjük a flottánkban.” – nyilatkozta Tony Fernandes, az Air Asia csoport vezérigazgatója.

“Felemelő érzés, hogy a 8000. repülőgépünk az Air Asia-hoz kerül, egy olyan légitársasághoz, amely a leggyorsabban fejlődik a világon.” – mondta Fabrice Brégier, az Airbus elnök-vezérigazgatója. “Egy egyre nagyobb kihívásokkal teli és változatos globális gazdasági környezetben mi is egyre inkább fókuszálunk, hogy valós értékeket adjuk át ügyfeleinknek. Mindezt folyamatos innovációval érjük el, az ügyfeleinkkel együtt, minden üzleti területen, hogy a játszma a mi oldalunkon legyen és a leghatékonyabb termékeket és szolgáltatásokat nyújtsuk.” – tette hozzá a vezérigazgató.

Az ázsiai, low-cost modellben működő légitársaság napjaink legnagyobb A320-család üzemeltetője. A mai napig 475 megrendelése van A320ceo és A320neo repülőgépekre. A kizárólag Airbus gépeket üzemeltető légitársaság jelenleg 145 példányt számol flottájában.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Air Asia, mint a legnagyobb A320-flottát üzemeltető légitársaság, 264 A320neo repülőgépet rendelt még korábban. (Forrás: Airbus S.A.S)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!