A Rome2Rio szakértői szerint az Air Asia X a világ legolcsóbb légitársasága, a cég nemzetközi járataira a jegyek kilométerenként mindössze 7 centbe kerülnek átlagosan.

A szakértői csoport kétszáz légitársaságot vizsgált a szerint, hogy az átlagos jegyár alapján melyik légitársaság a legolcsóbb. Az adatok a saját oldalukról származnak, a két hónap alatt értékesített jegyeket elemezték, és ebből vontak átlagot.

Saját adataik alapján a Tony Fernandez vezette Air Asia X-et hozták ki a legolcsóbb légitársaságnak, legalább is a nemzetközi, turista osztályú jegyek ára alapján.

A Rome2Rio szerint a távol-keleti fapados légitársaságnál kilométerenként 7 centbe, nagyjából 20 forintba kerül egy jegy.

Fotó: Air Asia Berhad

Az Air Asia X-et az Air India Express, az Air Asia indonéz leányvállalata, majd az izlandi Primera Air és az IndiGo követi, de az összes Air Asia brand befért a top 20-ba. Fernandez cége annak is köszönheti elsőségét, hogy többször hirdetnek ingyen jegyeket, amelyek megvételekor az utasnak csak az adókat és illetékeket kell megfizetnie.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Vannak azonban a top 25-ben olyan légitársaságok is, amelyeket nem feltétlenül az olcsósággal kapcsolnak össze az utasok. Olyan légitársaságok is felkerültek, mint az Etihad, a Qatar Airways, az Emirates és a Qantas. Az Etihad jegyei 10 centes kilométeráron keltek el a turista osztályra.

A Rome2Rio szakemberei rámutattak arra is, hogy a legutóbbi, 2016-os eredményekhez képest a legolcsóbb átlagos jegyárak magasabbak lettek, bár azt nem részletezték, hogy mennyivel. A folyamattal kapcsolatban annyit jegyeztek meg, hogy a drágulásban minden bizonnyal szerepet játszott a növekvő üzemanyagár is.