Az Air New Zealand a 2012-es év légitársasága a neves szaklap, az Air Transport World szokásos díjkiosztóján, amelyen további kategóriákban is elismerő címeket szerezhettek a világ légitársaságai, így lett például a Boeing 787 Dreamlinert elsőként üzembeállító All Nippon Airways az év technológiailag vezető légitársasága. A hivatalos díjátadóra egy nagyszabású gálavacsora keretében február 13-án kerül sor Szingapúrban.

Az 1999 óta Star Alliance légiszövetségi tag új-zélandi nemzeti légitársaság nyerte el az Air Transport World Év Légitársasága díjat. A neves szaklap több szempontból is méltatja a légitársaságot, amely mind a fedélzeti, mind a földi kiszolgálásban élenjáró, amely hangsúlyos szerepet szán a folyamatos innovációnak és elkötelezetten alkalmazza a legmodernebb környezetvédelmi technológiákat. Az Air New Zealand üzemelteti a világ egyik legfiatalabb és legköltséghatékonyabb flottáját, amelyet ugyancsak kiemeltek a díj megítélése során.

További díjazott lett a térség első low-cost légitársasága, a malajziai Value Airline. Az év regionális légitársasága díjat az ausztrál QantasLink nyerte el, amely kiemelkedő repülésbiztonsági mutatóival is felhívta magára a figyelmet.

Az év technológiai úttörője a legújabb generációs, kompozit anyagokból készülő szélestörzsű Boeing 787-es első üzembeállítója, a japán All Nippon Airways lett. Az utas-, és a fedélzeti kiszolgálás tekintetében az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársasa, az Etihad Airways lett díjazott, amelynek kimagasló színvonalú szolgáltatásait elismerve ítélték oda a díjat.

Oroszország második legnagyobb légitársasága, a Transaero Airlines is elismerést tudhat magáénak, ugyanis a moszkvai székhelyű légicéget, amely komoly flottamodernizációs terveivel hívta fel magára a figyelmet, a piacvezető légitársaság díjával ismerte el az Air Transport World zsűrije. Mint ismeretes a légitársaság, mind az Airbus A380-as Superjumbóból, mind a Boeing 747-8 Intercontinental típusokból és a legutóbbi hírek szerint a Boeing 787 Dreamlinerből is vásárolni szándékozik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Alaska Airlines-t a környzetvédelem érdekében tett erőfeszítései és a társadalmi szerepvállallásban, jótékonysági programokban való támogató részvétele következtében részesítik díjazásban.

Idén egy új, a „Decade of Excellence” díj is bevezetésre került, amelyet elsőként a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség, az IATA volt elnökének ítéltek oda. Giovanni Bisignani 2002 és 2011 között töltötte be a Szövetség elnöki posztját. Hivatali ideje alatt nagy szerepet szánt a repülésbiztonság fejlesztésére, az ő nevéhez köthető az IATA Operational Safety Audit program is, amely egy nemzetközileg elfogadott egységes értékelési rendszer a taglégitársaságok ellenőrzésére.

Forrás: ATW (2012. január 10.)

Ajánlott link: Az Air New Zealand hivatalos közleménye

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!